jumbo

Verhuizing Jumbo Maritime

Verhuizing Jumbo Maritime
Bron: redactie vakblad Verhuizen, Transport en Logistiek Nederland

In het Pinksterweekend verhuisde het PPV gecertificeerde verhuisbedrijf De Haan & Partners Verhuizingen B.V. het kantoor van Jumbo Maritime, een transporteur van goederen over water. Het ging in totaal om 140 werkplekken en, inclusief de persoonlijke eigendommen, om 1.300 meter aan inventaris. Heel wat dus, maar bij De Haan zijn ze wel wat gewend.

Op het oude kantoor van Jumbo aan de Van Vollenhovenstraat te Rotterdam bevonden zich 140 werkplekken. Die moesten allemaal worden overgebracht naar de nieuwe locatie in Schiedam. Om deze bijzondere klus te klaren, waren twintig medewerkers van De Haan Verhuizingen in ploegendiensten betrokken bij de projectorganisatie, het inhuizen van nieuw meubilair en het verhuizen van de inventaris.

Ab Jakobs, projectmanager bij De Haan, vertelt dat in twee ploegendiensten elke keer twintig verhuizers druk doende waren om de verhuizing op tijd af te krijgen. ‘Op vrijdagmiddag om 4 uur werd begonnen, waarna werd doorgewerkt tot 10 uur ‘s avonds. Zaterdag, in de middag, waren we klaar. Maar ‘s nachts ging het werk gewoon door. Er is doorgegaan met het laden van het meubilair en bijbehorende inventaris in de verhuiswagens, zodat de volgende ochtend de volle verhuiswagens meteen weer op pad konden.’ Verder hebben gespecialiseerde ICT-verhuizers van De Haan het aan- en afkoppelen van de ICT-configuraties, inclusief de bijbehorende cable management-werkzaamheden tijdens de verhuizing verzorgd.

Het plan van aanpak was dusdanig opgesteld dat de verhuiswerkzaamheden naadloos aansloten op de overige werkzaamheden voor en door Jumbo. Ook het leeg-management is door Jumbo bij De Haan ondergebracht. Uiteindelijk werden bij deze projectverhuizing meer dan 25 containers met overtallig meubilair afgevoerd. Voor de inventaris waren zo’n 900 meterbakken nodig, met daarnaast nog een aantal verhuisdozen per persoon. Zo rond de duizend stuks, denkt Jakobs hardop. ‘Al met al kom je dan op 1.300 meter inventaris, als je de persoonlijke bezittingen van de medewerkers van Jumbo Maritime erbij optelt.’

Dat het allemaal op rolletjes is verlopen, komt volgens Jakobs dankzij een zeer goede voorbereiding, ook van de kant van Jumbo Maritime. ‘Er was sprake van chemie tussen Jumbo en De Haan’, licht manager projects Edwin Struis van De Haan toe. ‘Met name tussen Maarten Nijman van Jumbo en de extern aangetrokken verhuismanager Bastiaan Kroon van FacilitiesFirst. Eerder hebben we al samen mogen werken met Bastiaan, tot volle tevredenheid van de toenmalige wederzijdse opdrachtgever. Het feit dat wij ook deze verhuizing mochten doen, bewijst dat Jumbo Maritime van tevoren goed zijn huiswerk heeft gedaan.

In totaal zijn er drie verschillende verhuizers op bezoek geweest en hebben ze referenties van deze bedrijven ingewonnen. Uiteindelijk kregen wij toch deze opdracht. Daarmee is het vertrouwen in De Haan volmondig uitgesproken. Er bestaat geen betere referent dan een terugkerende klant en daar doen we het allemaal voor.’ Jakobs vertelt nog dat op Eerste en Tweede Pinksterdag door handyman-teams van De Haan nog nazorgwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Jumbo Maritime is een wereldwijd actieve en toonaangevende transporteur van bijzondere goederen – in gewicht en afmetingen – over het water. Hiervoor beschikt Jumbo over twaalf schepen met een liftcapaciteit van 500 tot 3.000 ton. Logisch dat ze bij De Haan Verhuizingen zeer vereerd waren om deze mooie klus te mogen uitvoeren.

Kevin Verkerk
Kevin Verkerk

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31786920253 of stuur me een .