HOZO3

Zorgverhuizing HOZO

Case study zorgverhuizing: HOZO

Het inrichting- en verhuisproject van HOZO Bloemswaard Hillegom is eind 2013 opgeleverd.

PAC’90 heeft de inrichting verzorgd voor alle algemene ruimten, zoals kantoren, restaurants en vergaderruimten. Daarnaast is de inrichting verzorgd voor bewoners gebonden ruimten, zoals huiskamers kleinschalig wonen, bedkamers en bewonersappartementen lichte zorg. Voor deze inrichting is nieuw meubilair aangeschaft en aangevuld met bestaand meubilair. Daarnaast is zorggedragen voor de aanschaf van onder meer raambekleding, vast timmerwerk, aanvullende verlichtingsarmaturen en accessoires.

Gezien de situering van de nieuwbouw, direct naast de oudbouw, is er voor gekozen om een tijdelijke, bouwkundige verbinding aan te brengen. Via deze tijdelijke verbinding was het mogelijk het verhuisgoed intern te verhuizen. Bij deze verhuizing is er geen vrachtwagen aan te pas gekomen. Wel veel, heel veel rollend verhuismaterieel en menig gelopen kilometers van de verhuizers (record van één van hen: op één dag 17,6 kilometer!).

Enige dagen na de verhuizing is de oudbouw van boven naar beneden door De Haan leeggemaakt, het zogenoemdeleegmanagement. De Haan heeft de restanten meubilair en overige goederen verzameld voor een verkoop onder de bewoners van Bloemswaard Hillegom. De opbrengst van deze verkoop heeft boven verwachting veel opgeleverd.

Over Hozo
HOZO is een toonaangevende, gekwalificeerde, zelfstandige, toekomst gerichte organisatie, die invulling geeft aan vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en dienstverlening aan inwoners van Hillegom en omgeving. HOZO heeft verschillende locaties: Parkwijk, Mariona en Bloemswaard. De case study heeft betrekking op de locatie Bloemswaard. Deze locatie kan aan 110 cliënten wonen met zorg bieden. Hiervoor zijn 98 één- en 6 tweepersoonsappartementen beschikbaar. Daarnaast zijn er appartementen beschikbaar voor tijdelijke opvang van cliënten, bijvoorbeeld voor herstel na ziekenhuisopname.

PLF_0771 wit
Madeline van der Rhee

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31786920307 of stuur me een .