KWR3

Case study laboratoriumverhuizing: KWR

Case study laboratoriumverhuizing: KWR

Vlak naast het oude bedrijfspand van KWR is een schitterend nieuw gebouw gerealiseerd: uitgeroepen tot meest inspirerende omgeving van Nederland. Hoewel de verhuisafstand slechts enkele tientallen meters bedraagt, is het een verhuizing voor een specialist. Deze verhuizing omvat vele specifieke en waardevolle inventaris van KWR, waaronder de onderdelen uit het laboratorium.

Een team van KWR, dat bestaat uit de projectleider, een externe partij, facilitair manager en de lab hoofden, hebben voor dit project een aantal criteria opgesteld waaraan de Projectverhuizer dient te voldoen. Van de geselecteerde Projectverhuizers heeft KWR gekozen voor De Haan Projectverhuizingen, vanwege de expertise en de ervaring in zowel kantoor- als laboratoriumverhuizingen.

De verhuizing bestaat uit laboratoria, werkruimtes en kantoorruimtes. De eisen en de verwachtingen van de verhuizing worden, voor de verhuizing gaat plaatsvinden, in een draaiboek weergegeven. Zo is afgesproken dat de werknemers zelf hun persoonlijke spullen inpakken. Nadat alles is vastgesteld in het draaiboek worden de diverse benodigde verhuismaterialen bepaald. Het vaststellen van de verhuismaterialen gaat in overleg met de projectmanager(s) en de voorman van De Haan. Vanwege de complexiteit en gevoeligheid van diverse items in het laboratorium wordt dit op een speciale manier verhuisd.  Uitzonderlijke apparatuur, maar met de kennis en ervaring van de medewerkers van De Haan 'geruisloos' overgebracht. Naast de inventaris uit het laboratorium en van de medewerkers dient de ICT verhuisd te worden. De speciale IT’ers van De Haan verzorgen het gehele ICT project: van afkoppelen tot aan de verhuizing, het aankoppelen en het wegwerken van de bekabeling op de nieuwe locatie.

De projectleider van KWR geeft aan: 'Met het opgestelde draaiboek, de verhuisvergaderingen en de nauwe samenwerking tussen de diverse schakels zijn we erin geslaagd de verhuizing binnen de gevraagde periode volledig succesvol uit te voeren. Wij vinden dat er door De Haan professioneel en geordend te werk is gegaan op de diverse vlakken binnen de verhuizing (Lab, kantoor & ICT). Tevens zijn wij zeer tevreden met de betrokken werknemers en hun expertise en ervaring. De verhuizing is uitstekend verlopen waardoor wij zorgeloos intrek in ons nieuwe pand konden nemen.'

Over KWR

KWR is opgericht in 1948 en staat voor hoogwaardig, excellent onderzoek. Het bedrijf houdt zich bezig met het genereren van kennis rondom de watersector, zodat deze water-wise kan opereren. De wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties die daaruit voortvloeien, dragen wereldwijd bij aan een duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.

DOWNLOAD CASE STUDY

Marko Janssen
Marko Janssen

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31786920302 of stuur me een .