mvo-3

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons eigenlijk gewoon. We staan midden in de maatschappij en zien het als onze taak allerlei lokale en internationale initiatieven te steunen. Maak kennis met de "Groene Haan" en de "Sociale Haan".

De Haan heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in haar DNA. Daarom zijn wij ook partner van MVO Nederland. Wij onderschrijven van harte de zeven principes van MVO Nederland, die wij willen integreren en verankeren binnen onze organisatie alsmede onze inspanningen en resultaten op dit gebied transparant publiceren. De Haan wil vooroplopen op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen omdat:

  1. We vinden dat het bedrijfsleven een grote maatschappelijk rol heeft en elk bedrijf mee moet helpen om de wereld beter achter te laten voor de generaties na ons. Bij een familiebedrijf met “protestants Alblasserwaardse” genen is dit natuurlijk.
  2. We geloven dat MVO goed is voor Planet, People en Profit. Oftewel MVO loont. Voor veel zakelijke opdrachtgevers is het een punt in de overwegingen. Een helder MVO beleid en ISO certificering toont onze professionaliteit.
  3. Wij geloven in transparantie, waarbij vanuit een kwetsbare opstelling gewerkt kan worden aan dagelijkse verbeteringen voor duurzame groei.
  4. De Haan de ambitie heeft in elk van zijn twee bedrijven de beste te zijn. Dat betekent automatisch ook een koploper positie op het vlak van MVO. We hebben als ambitie geformuleerd dat wij met onze aanpak op vlak van MVO anderen willen inspireren.

Wilt u meer weten over de "Groene Haan" en de "Sociale Haan"? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag over.

Stichting Waterpas

De Haan heeft zich vanuit haar visie op het leven verbonden aan de Stichting Waterpas. De Stichting Waterpas heeft als doelstelling het genereren van sponsorgelden om zoveel mogelijke scholen, wees- en ziekenhuizen in en rondom Mombassa van gratis schoon drinkwater te voorzien.

Gezond drinkwater voor iedereen

Schoon drinkwater is de eerste basisbehoefte van elk mens, maar helaas niet voor iedereen beschikbaar. Met schoon drinkwater kunnen de kinderen gezond opgroeien en optimaal leren, zodat ze maximale kansen krijgen om te bouwen aan een goede toekomst. Of zoals de directrice van de Jambo Jipya school in Mombassa (die door stichting Waterpas schoon drinkwater krijgt) zei:

“This water is a gift from heaven. I am an educated nurse, and the children in my school used to be ill very frequently: Typhus, Diphtheria and all kind of stomach problems. Since we get water from DWL they are very healthy; they can concentrate much better and the school results have improved incredibly”

MVO Jaarverslag 2017-2018

Samen werken aan een sociale en duurzame samenleving.
Het is onze ambitie om ons hierin steeds verder te ontwikkelen.

Lees hier ons MVO Jaarverslag voor 2017-2018.

Marko Janssen
Marko Janssen

Heeft u vragen? Onze ervaren specialist is u graag van dienst.

Bel mij op +31786920302 of stuur me een .